fbpx
OSLO: +47 22 90 02 00 | ÅLESUND: +47 70 19 18 00 | SOLA: +47 22 90 02 00

Muttertrekker Ingersoll Rand

Muttertrekker fra Ingersoll Rand. En muttertrekker fra Ingersoll Rand har kvalitet og styrke. En muttertrekker for profesjonelle mekanikere når ingen annen muttertrekker får jobben gjort. Den slår løs bolter når andre muttertrekkere ikke duger.
Ingersoll Rand muttertrekker har færre bevegelige deler, forenklet vedlikehold og mindre bortkastet energi og er de beste eksemplene på å levere mer effekt til profesjonelle mekanikere som trenger en muttertrekker de kan stole på.

Muttertrekker med holdbarhet og pålitelighet

Produktiviteten har kommet et langt stykke på vei siden Ingersoll Rand introduserte den første
Muttertrekker i 1934. Det som ikke er endret er vårt omdømme, vi har verktøy i verdensklassen, og som setter standarden når det gjelder styrke, holdbarhet, og pålitelighet.
Hver muttertrekker som har Ingersoll Rand navnet preget inn gjenspeiler våre forpliktelser til å levere nyskapende verktøy, design, maksimal komfort, sikkerhet, effektivitet, og servicevennlighet.

Ingersoll Rand hovedside

ATEX VERKTØY

HVA ER TORQUE, TA EN TITT

Muttertrekker, hva er riktig valg for meg

 • Vi har mange mindre muttertrekkere som har moment på rundt 450 Nm. Mange tenker at dette holder, jeg skal bare løsne noen bolter som er skrudd fast med 120 Nm. Problemet er at en bolt fester seg mer å mer hvor lengre den sitter. For å løsne en bolt må man ofte ha en kraftig trekker for å få den opp. I mange tilfeller må en opp i moment som er to ganger høyere enn hva du skrudde det til med.
 • En muttertrekker med lav moment har hammere som er små, når en hamrer og hamrer over lang tid vil hamrene sprekke. Samtidig er en trekker bygget for 6.2 bar. Derfor er det viktig å velge riktig muttertrekker til oppgaven.

 

En muttertrekker har mange spesifikasjoner. Ingersoll Rand måler moment etter 3 og 10 sekunder. Momentområde er målt etter 3-5 sekunder. Maksimum moment er målt etter 10 sekunder og det kaller vi løsrivningsmoment.

 • Momentområde (forover) 34 -340 Nm
 • Maksimum moment (forover) 375 Nm
 • Momentområde (reverseringsmodus) 410 Nm
 • Maksimum moment (reverseringsmodus) 450 Nm
  Boltkapasitet M11

Hvordan virker og hva er forskjellen på de forskjellige hammere!

Hvordan virker og hva er forskjellen på de forskjellige hammere!

 

 • Jumbo Hammer skaper mer kraft ettersom all hammer masse flyttes til én retning.
  Jumbo hammer gir en sterkere virkning. Alle kraften fra hammeren er rettet mot en retning. Det skaper mer dreiemoment (torque), men også mer reaksjon på din arm. Denne type hammer er i vårt sortiment på eldre og større maskiner.
 • Twin Hammer slagmekanisme er mer balansert og har to hammere som flyttes til motsatt retning. Den har også mindre vibrasjon.
  Twin Hammer har to hammere som balanserer slagkraften ved å flytte den til motsatt retning. Skaper høyt dreiemoment med liten reaksjon på bruker.
 • Svingende Hammer har flere små deler i mekanismen. Twin og Svingende Hammer har den fordel at de er mindre følsomme for nøyaktig lufttrykk.
  Svingende hammer er billigere alternativ til Twin hammer og jumbo hammere. I noen tilfeller fungerer denne hammer bedre når du sliter med lufttrykket.
Maskin K. Lund - Oslo

Stålfjæra 11
0975 Oslo 
firmapost(at)mkl.no

Maskin K. Lund - Ålesund

Mausavågvegen 16
6036 Mauseidvåg
firmapost(at)mkl.no

Maskin K. Lund - Sola

Skvadronvegen 29
4050 Sola
firmapost(at)mkl.no